Često postavljena pitanja

 

1. Koji su mogući načini plaćanja?
Trenutno postoje dva načina plaćanja i to:
– Direktnom uplatom na naš račun – uplatnicom (u bilo kojoj banci ili pošti) ili putem e-bankinga. Na uplatnici je obavezno navesti poziv na broj, koji ćete dobiti na e-mail neposredno nakon što potvrdite kupovinu. Po evidentiranoj uplati, poslaćemo vam naručene proizvode.
– Gotovinski (pouzećem) – kod plaćanja pouzećem, naručene proizvode plaćate prilikom isporuke. Kada potvrdite kupovinu, naručeni proizvodi biće Vam posalti kurirskom službom, a platićete ih kuriru pri preuzimanju. Izuzetak su personalizovani proizvodi, koji se plaćaju isključivo direktnom uplatom na račun i avansno 100%.

2. Kako će mi naručeni proizvodi biti dostavljeni?
Naručene proizvode, pažljivo upakovane šaljemo kurirskom službom POST EXPRESS direktno na adresu koju ste naveli prilikom potvrde kupovine.

3. Koja je cena dostave?
Cenu dostave možete pogledati ovde.

4. Koje vreme je potrebno da mi stignu naručeni proizvodi?
Personalizovane proizvode šaljemo nakon 5 radnih dana, koliko je obično potrebno da se proizvod uradi baš za Vas, prema Vašim zahtevima. Imajte u vidu da proces izrade pozivnica može da traje i 10 radnih dana (od momenta kupovine, dizajna, Vaše potvrde za štampu, izrade do isporuke na željenu adresu). Sve ostale proizvode koje imamo na stanju šaljemo u roku od 48h.

5. Šta su personalizovani proizvodi?
Personalizovani proizvodi su postojeći proizvodi koje menjamo i izrađujemo prema Vašim zahtevima. To mogu biti pozivnice, zahvalnice, RSVP, nalepnice, zastavice i sl. Personalizovani proizvodi plaćaju se isključivo direktnom uplatom na račun i avansno 100%.

6. Koje vreme je potrebno da mi pošaljete izgled poručenog personalizovanog proizvoda na e-mail?
Ukoliko poručite personalizovani proizvod od ponedeljka do petka u periodu od 09 do 17h, neko od naših dizjanera kontaktiraće Vas u roku od 24h i reći kada će Vaš primer biti uradjen i poslat na Vaš e-mail na odobrenje za štampu. Ukoliko poručite personalizovani proizvod od petka posle 17h do ponedeljka pre 09h, kontaktiraćemo Vas do kraja prvog radnog dana.

7. Da li mogu da otkažem, vratim ili promenim personalizovani proizvod?
Nakon poručivanja proizvoda, dogovora sa našim dizajnerima i Vašeg odobrenja za štampu, koje podrazumeva da ste saglasni sa izgledom, da ste proverili tekst da nema nekih slovnih grešaka, počinje proces izrade i u fazi izrade nije moguće otkazati ili izmeniti poručeni proizvod. Takođe, personalizovani proizvod nije moguće vratiti, jer je napravljen samo za Vas.

8. Kod personalizovanih proizvoda, šta u postojećem dizajnu mogu da izmenim?
Mi Vam nudimo besplatnu izmenu dizajna, koja podrazumeva promenu boja, izbora slova, teksta, rasporeda. U dogovoru sa našim dizajnerima, poslaćete nam na e-mail željene izmene. Nakon urađenih izmena, šaljemo Vam primer na odobrenje za štampu i Vaš proizvod je spreman za izradu.

9. Sviđa mi se dizajn, ali ne mogu da nadjem odgovarajući proizvod (npr. ”save the date”, karta pića, brojevi za stolove…). Da li može da se napravi?
Da, naravno. Možemo da napravimo proizvod koji želite sa postojećim dizajnom koji Vam se sviđa.

10. Da li se posebno plaća štampa na poleđini pozivnice?
Ne. Mi volimo da naši proizvodi budu posebni i zato sve naše pozivnice imaju štampu na poleđini, koja im daje jedinstven i upečatljiv izgled. Štampa na poleđini pozivnice ulazi u cenu pozivnice.

11. Da li mogu da vratim poručeni proizvod?
Ukoliko proizvod koji ste poručili nije personalizovan, moguće je vratiti ga u roku od 7 dana, a mi ćemo Vam vratiti novac. Proizvod mora biti vraćen u originalnom pakovanju, neoštećen i nekorišćen. Sve troškove povraćaja slanja proizvoda snosi kupac.